Fiets muurbeugels getest

Fietsen nemen vrij veel ruimte in beslag en de meeste huishoudens in Nederland bezitten meer dan één fiets. Wanneer je geen grote ruimte hebt om fietsen te stallen, kan het lastig zijn om een geschikte plek te vinden waar je de fietsen veilig en eenvoudig kan opbergen. Daarom is voor de meesten een fiets ophangsysteem een ideale oplossing. Maar een ophangsysteem aanschaffen gaat niet over één nacht ijs. Afhankelijk van jouw voorkeuren en wensen, zijn er verschillende fiets ophangsystemen. Welk model of stijl fiets ophangmeubel past het beste in de ruimte waar je je fiets in wilt ophangen? En hoeveel fietsen moeten er naast elkaar kunnen hangen? En welk fiets muurbeugel heeft uiteindelijk een goede prijs-kwaliteitverhouding? Door deze vragen te stellen zullen er wellicht al een aantal muurbeugels afvallen, maar wanneer je op zoek gaat naar een geschikte fiets muurbeugel vind je bij diverse bouwmarkten en fietsenwinkels genoeg opties. Verschillende fietsmeubel muur hangers zijn getest om een beter overzicht te geven van het aanbod.

Fiets muurbeugels tot €40

De fiets muurbeugels met een prijs tot de €40,- laten een grote variatie zien in formaten en modellen. Je kan al een fietsbeugel muur versie aanschaffen tot €10,- in een willekeurige bouwmarkt of via het internet. Bijvoorbeeld de fietshaken van Pro Stor. De haken zijn verpakt als set van twee en een set kost rond de €5,-. De haken schroef je in de muur en hier hang je je fiets aan. Er bestaan verschillende fietshaken van Pro Stor tot €40,- waarbij je de fiets vlak tegen de wand op kan hangen aan de fietsstang. Naast Pro Stor bestaan er soortgelijke muurbeugels in dezelfde prijsklasse, zoals die van BBB, Red Cycling Products en Clug. Voor al dit soort uitvoeringen geldt dat je verschillende soorten fietsen hieraan kan ophangen, je de fiets vlak tegen de wand hangt aan de stang en je de fiets niet aan het ophangsysteem vast kan maken. Daarnaast bestaat er ook een uitvoering van Pro Stor waarbij je het voorwiel van je fiets kunt vastklemmen aan een haak aan de wand. Als je niet de stang van je fiets wilt beschadigen is dit een optie. Helaas is de uitvoering niet gemaakt om je fiets vervolgens naar de wand te draaien, dus je fiets staat dan wel verticaal in de ruimte. Al deze muurbeugels zijn over het algemeen van staal en/of kunststof en zijn eenvoudig te bevestigen met een paar schroeven aan de muur. De systemen zijn compact van formaat en nemen dus niet veel ruimte in aan de muur, maar omdat je de fiets vlaktegen de wand ophangt in het afhankelijk van het oppervlakte of er nog meer tweewielers naast gehangen kunnen worden.

Fiets muurbeugels van €40 tot €80

Fiets muurbeugels tussen de €40,- en €80,- zijn er eveneens in verschillende formaten en modellen, over het algemeen van steviger materiaal en een betere kwaliteit. De meeste muurbeugels in deze prijsklasse zijn iets grover geschut. Stevige fiets ophangsystemen tussen de €40,- en €50,- bestaan van bijvoorbeeld Topeak of Feedback Sports. Deze zijn van aluminium en staal en zijn verstelbaar. Je kan verschillende fietsen ophangen aan het sterke ontwerp en zorgen dat deze optimaal gedragen worden door de verstelbare haken. Voor de meeste uitvoeringen van Topeak en Feedback Sports is het ook de bedoeling dat je fiets opgehangen wordt aan de stang. Daarnaast bestaat er een model van Topeak waarmee je je fiets aan het voorwiel kan ophangen. Het systeem bestaat uit een haak voor het voorwiel en een klikplaat voor het achterwiel waarmee je de fiets kan vastzetten. Je moet je fiets optillen om deze aan de haak te hangen. De aluminium haak kan je inklappen als je deze niet gebruikt. Wanneer je fiets aan de haak hangt, kun je deze niet tegen de wand vouwen en helaas kan je je fiets niet gemakkelijk op slot zetten aan het systeem. Dit zou eventueel kunnen door een opening in de haak.

Topklasse fiets muurbeugels van meer dan €80

Daarnaast bestaan er diverse fietsbeugel muur en wandhouders van Cycloc waar je twee of meer fietsen boven elkaar kan hangen. Er bestaan ook fietstorens of fietshouders van o.a. Red Cycling Products waar je tot vier fietsen aan een paal kan hangen. Het materiaal is van aluminium en de dragers hebben een draagkracht van 60 kg voor twee fietsen. Deze fietsdragers klem je vast tussen het plafond en de vloer. Afhankelijk van het aantal fietsen die je aan de paal wilt hangen, bevestig je de haken en kun je deze verstellen in hoogte en breedte. De fietstoren van Red Cycling Products kost €180,-.

Airlock witWanneer je je fiets wilt ophangen én op slot wilt zetten aan het systeem, kun je een Airlock overwegen. Een airlock, of wandslot, is er in minimalistische en compacte uitvoeringen die je aan de muur kan bevestigen. Aan het uiteinde van de fiets ophangbeugel bevindt zich een ingebouwd cilinderslot van staal. Je kan je fiets aan de stang ophangen en veilig op slot zetten. Dit systeem is ideaal als je geen privéruimte hebt om je fiets te stallen, maar je deze buiten veilig wilt kunnen opbergen aan de muur. Daarentegen kosten de airlocks wat meer dan de doorsnee fiets muurbeugels: €180,-.

SteadyrackAls je een fiets ophangbeugel zoekt dat zorgt voor een combinatie van ruimtebesparing, veiligheid, eenvoud, past een Steadyrack bij jouw wensen. Deze is goedkoper dan een Airlock of fietstoren, namelijk €79,99. De Steadyrack lijkt met haar unieke ontwerp op geen enkele voorganger, maar is bedoeld voor dezelfde problemen. Een Steadyrack bevestig je aan de wand en je hangt je fiets aan het voorwiel op. Eenmaal als de fiets hangt kan je de fiets naar de wand draaien waardoor deze geen ruimte inneemt, maar opgeborgen wordt. Tevens beschadig je tijdens dit proces niet een stang van je fiets. Als klap op de vuurpijl kan je ook je fiets vastzetten aan het systeem, dus de ophangbeugel kan zelfs in een openbare ruimte worden gebruikt. Door de verticale haak neemt dit nauwelijks ruimte in. In plaats van één fiets vlak op de wand kun je ongeveer drie fietsen kwijt met het Steadyrack ophangsysteem.

Gratis verzending

Bij besteding boven €100

14 dagen bedenktijd

Niet goed, geld terug

Uit voorraad leverbaar

Voor 12:00u besteld, morgen in huis

Gemakkelijk betalen

iDeal / Creditcard / PayPal

© Racefietsparkeren.nl 2014 – 2022

Gebouwd door Adbite