Ophangsysteem racefiets en mountainbike aan de muur of het plafond?

Heb je momenteel geen plek voor je racefiets? Is je racefiets al meermaals beschadigd geraakt tijdens het onhandig stallen ervan? Ben je op zoek naar een ophangsysteem voor je fiets dat past in een specifieke ruimte? Wil je je fiets aan de muur hangen of is je fiets ophangen aan de muur geen optie en is enkel het plafond nog vrij? Wees gerust. Je hoeft je tegenwoordig geen zorgen meer te maken over het vinden van een fiets ophangsysteem. Er bestaan verschillende fietsklauwen en haken die gemaakt zijn om je fiets aan te hangen. Zelfs wanneer je geen ruimte hebt op de muur, bestaan er systemen die je kan bevestigen aan je plafond. Maar wanneer je met een groot ruimtegebrek zit in je garage, schuur of een andere ruimte zijn daar vandaag de dag niet heel veel handige oplossingen voor.

Stel dat je je racefiets moeilijk kan optillen, of dit liever niet wilt, dan is het een goed idee om te kiezen voor een wandsysteem. Diverse ophangsystemen zijn zodanig gebouwd waardoor je niet je racefiets of mountainbike hoeft op te tillen, maar alleen hoeft te rollen. Een uniek voorbeeld hiervan is Steadyrack, waarbij je door de duw- en trekfunctie geen enkel moment je racefiets hoeft te tillen. Mocht het zo zijn dat er nauwelijks ruimte is aan de muur en je alsnog graag een wandsysteem wilt dan bestaan er meerdere ophangbeugels waarbij je je fiets verticaal ophangt. De verticale positie neemt minder ruimte in aan de muur dan wanneer je een fiets vlak op de wand hangt. Dat is tevens een ideale optie wanneer je meerdere racefietsen wilt ophangen naast elkaar. Naast Steadyrack ophangsystemen bestaan er andere fiets ophangbeugels van o.a. Toppeak of Pro Stor waarbij je eveneens je fiets aan het voorwiel kan ophangen aan de muur. Als je daarentegen ruimte hebt om je racefiets vlak op de muur op te hangen dan zijn de ophangbeugels van Red Cycling Products of Hiplok handige parkeeroplossingen.

Wanneer je van plan bent om een ophangsysteem racefiets muur variant te kiezen dan raden we je aan om allereerst het type muur te controleren voordat je de bevestigingsmiddelen aanschaft voor de drager. Denk hierbij aan een volle muur of gipsplaat bij het kopen van de juiste schroeven en pluggen.

Als je fiets niet aan de muur past, dan is het wellicht logisch om het plafond optimaal te benutten zodat alsnog de vloer makkelijk begaanbaar is. Een ophangsysteem aan het plafond is echter alleen interessant wanneer je fiets licht genoeg is en het systeem genoeg draagkracht heeft. Er bestaan een aantal fiets parkeeroplossingen waar je zelf je fiets mee kan optillen aan het stuur en het zadel. Het systeem van Floaterhoist is een voorbeeld. Het laadsysteem bevestig je aan het plafond en doordat je aan de kabels tilt, word je fiets opgetild tegen het plafond aan.

Wanneer je op zoek bent naar een geschikt ophangsysteem voor aan het plafond, is het verstandig om van te voren te letten op de directe omgeving waar de fiets komt te hangen. Stel dat je racefiets enkel aan het voorwiel hangt, hangt het frame naar beneden en is het niet de bedoeling dat deze schade aanbrengt aan omringende voorwerpen. Daarentegen bestaan er ook ophangsystemen waarmee je je fiets vlak tegen het plafond aan kan hangen. Dit is een stuk meer ruimtebesparend en vermindert de kans op beschadiging. Ophangsystemen van o.a. Floaterhoist of Proplus zijn voorzien van plafondhaken die zorgen dat je racefiets op een perfecte hoogte hangt, geen schade kan aanbrengen of in de weg hangt.

Afhankelijk van de ruimte die je beschikbaar hebt om je fiets te stallen of het aantal fietsen dat je op wilt bergen, zal je van te voren moeten bepalen of je een ophangsysteem aan de muur wilt bevestigen of aan het plafond. Het aanschaffen van het juiste product gaat uiteraard samen met jouw persoonlijke wensen en behoeften: er bestaat niet één perfect systeem voor iedereen.

Gratis verzending

Bij besteding boven €100

14 dagen bedenktijd

Niet goed, geld terug

Uit voorraad leverbaar

Voor 12:00u besteld, morgen in huis

Gemakkelijk betalen

iDeal / Creditcard / PayPal

© Racefietsparkeren.nl 2014 – 2022

Gebouwd door Adbite