Zo bescherm je jouw fiets in de winter

fiets-beschermen-in-winter

Heb je een nette fiets die je zo lang mogelijk netjes wil houden? Dan hebben wij een aantal tips om jouw fiets zo lang mogelijk mee te laten gaan.

Bescherm je fiets tegen het zout

In de winter worden de wegen regelmatig gestrooid met zout door de gemeente. Pekel heeft de eigenschap om bepaalde kwetsbare plekken van je fiets aan te tasten. De meest kletsbare plekken zijn hierbij de cassette, de ketting, de trapas, de velgen en het balhoofd.

Nou wil dat niet direct zeggen dat je in de winter niet hoeft te fietsen. Het is uiteraard goed om extra voorzichtig te zijn met jouw fiets. Zorg dan ook dat je jouw fiets meteen wast na een natte fietstocht. Op rijkswaterstaatstrooit.nl kun je checken of er die dag is gestrooid. Mocht dat het geval zijn, dan kun je ervoor kiezen om op een andere dag te fietsen.

In de bossen wordt niet gestrooid

Pak eens jouw mountainbike in plaats van de racefiets. In de bossen wordt niet gestrooid. Je zult dus ook weinig tot geen zout op je fiets krijgen als je in het bos gaat fietsen. Wel raden wij aan om meteen na het fietsen het zand van je fiets af te spuiten.

Vet je ketting regelmatig in

Een niet ingesmeerde ketting slijt sneller dan een ingesmeerd variant. Dit heeft puur met de wrijving te maken. Hoe vaak je jouw ketting moet smeren, hangt af van hoe vaak je in natte omstandigheden fiets. Fiets je ook op dagen dat het regent of sneeuwt en fiets je vaker dat 4 keer per week, dan zou ik zeker ieder 2 maanden je ketting insmeren. Luister goed naar je ketting om te bepalen of een smeerbeurt nodig is. Als de ketting gaat tikken, dan weet je dat het tijd is om in te smeren. Ketting olie wordt het meest gebruikt om de ketting gemeerd te houden. Toch heeft wax het voordeel dat het weinig vuil aantrekt, maar daarentegen is het voor natte omstandigheden minder geschikt.

Zorg ervoor dat je de fiets veilig opbergt

Heb je thuis meerdere fietsen, dan is de kans groot dat ze tegen elkaar kunnen vallen als je in de schuur bezig bent. Dat is zonde van de lak van je fiets. Daarom is aan te raden om jouw fietsen goed te beschermen door ze aan de schuurmuur op te hangen. Check onze webshop voor een ophangsysteem dat bij jouw situatie past.

Op zoek naar een parkeersysteem voor jouw fiets?
fietsparkeer-systeem-2
fietsparkeer-systeem-1
Fiets-Ophangsysteem-webshop
Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis verzending

Bij besteding boven €100

14 dagen bedenktijd

Niet goed, geld terug

Uit voorraad leverbaar

Voor 12:00u besteld, morgen in huis

Gemakkelijk betalen

iDeal / Creditcard / PayPal

© Racefietsparkeren.nl 2014 – 2022

Gebouwd door Adbite