Voeding om optimaal te presteren tijdens het racefietsen

foto-verhuur-eten-racefietsparkeren

Goed presteren hangt met veel dingen samen. Zo is de juiste voeding één van de dingen die van belang is voor een goede prestatie tijdens een fietstour. De juiste voeding zorgt niet alleen voor dat je voldoende energie hebt tijdens het fietsen maar zorgt er ook voor dat je optimaal kunt herstellen na het fietsen. Wij leggen je uit wat je kunt eten voor een goede prestatie.

Wat te eten voor het fietsen

De eerste tip die wij jou kunnen geven, is om niet op de fiets te stappen op een lege maag. Koolhydraten zijn de snelste bron van energie in het lichaam. Ga je volgende dag een halve dag of een hele dag fietsen, zorg er dan voor dat je de dag ervoor jouw koolhydraat huishouding hebt aangevuld. Er zijn veel gerechten die veel koolhydraten bevatten. Denk bijvoorbeeld aan pasta, couscous, pannenkoeken en rijst.

Wat te eten tijdens het fietsen

Tijdens het fietsen is het enorm van belang dat je goed blijft drinken. Vocht zorgt onder andere voor de afkoeling van jouw lichaam. Daarnaast zal je lichaam tijdens het fietsen veel koolhydraten nodig hebben. Het is belangrijk dat je lichaam koolhydraten tot zijn beschikking heeft om te verbranden om 100% van je vermogen te gebruiken. Als de voorraad koolhydraten op is, dan zal je lichaam overgaan tot het verbranden van vetten en eiwitten. Hoewel dat goed is voor mensen die willen afvallen, is het verbranden van vetten en eiwitten, funest voor de sportprestaties. Bij het verbranden van eiwitten en vetten kun je namelijk maar 50% van je vermogen leveren.

Kortom, je doet er goed aan om tijdens het fietsen koolhydraten te nemen. Zorg er in ieder geval voor dat je 15 gram koolhydraten neemt per uur. Hiervoor kun je energy bars, koolhydraten gels en/of sportdranken nemen.

Wat te eten na het fietsen

Na het fietsen is het van belang dat je jouw energie weer aanvult voor een optimaal herstel. Ook hier zou je ervoor kunnen kiezen om pasta te eten ten aanvulling op je koolhydraten. Ook zou je kunnen overwegen om bananen, brood met zoete beleg of een rijstmaaltijd te eten. Daarnaast is het van belang om je spieren optimaal te laten herstellen. Spieren bestaan uit eiwitten. Het is dan ook aan te raden om voldoende eiwitten te eten voor het herstel van jouw spieren. Denk hierbij aan eieren, vlees, vis, kwark, yoghurt en kaas.

Op zoek naar een parkeersysteem voor jouw fiets?
fietsparkeer-systeem-2
fietsparkeer-systeem-1
Fiets-Ophangsysteem-webshop
Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis verzending

Bij besteding boven €100

14 dagen bedenktijd

Niet goed, geld terug

Uit voorraad leverbaar

Voor 12:00u besteld, morgen in huis

Gemakkelijk betalen

iDeal / Creditcard / PayPal

© Racefietsparkeren.nl 2014 – 2022

Gebouwd door Adbite